Preskoči na glavni sadržaj

Kako ostati motiviran/a za trenige?

Zbog trenutačne situacije vjerujem kako svi imamo jedan zajednički problem. Nedostatak motivacije. Možda tek pokušavaš krenuti sa svakodnevnim treningom, a možda si krenuo/la i stao/la na pola jer je motivacija jednostavno nestala. Pročitaj do kraja možda ovo pomogne. :)
crossFit | Tumblr

1. PLAN TRENINGA

"To do list" je jedna od stvari koja mi je najviše pomogla pri održavanju motivacije (kod treniranja, učenja, čitanja...). Imati točan zadatak i plan za određeni dan je dobro za produktivnost. Planovi treninga mogu biti jedan oblik toga.
Za planove treninga možete se obratiti meni na instagramu ;) @viktoria_markota
The best ways to Keep The Huge 3 Lifts From Jacking You Up (With ...


2. CILJEVI

Uzmi papir i olovku i napiši 10 ciljeva koje želiš postići u sljedećih mjesec dana. To ne moraju neki ogromni ciljevi kao "želim imati čelično jake trbušnjake do kraja mjeseca" već manji ciljevi pomoću kojih ćeš vidjeti osobni napredak. Donijet će ti veliko zadovoljstvo činjenica da možeš reći ja sam to uspio/la.

new year resolutions | TumblrPrimjeri ciljeva :

  • 2 minute u planku 
  • bez slatkog tjedan dana
  • 10 sklekova
  • 2 km trčanja bez stajanja
  • špaga 
  • određeni broj zgibova
  • završi neki challenge (npr, 30 day abs challenge)

 3. PROMJENA

Nakon nekog vremena svima dosade uobičajeni trbušnjaci, sklekovi, plankovi...Mix it up a bit! Otiđi trčati, vozi bicikl, odradi trening u paru, pleši, odradi trening box-a, plivaj, prošetaj se...Zašto bi ti trening konstantno morao prestavljati muku?

"Drugačiji" treninzi za napraviti kod kuće:

4. MOBITEL

Obzirom da smo apsolutno konstantno na mobitelima ima par načina kako ga korisno upotrijebiti.

  1. Instagram
    Zaprati fitness stranice, napravi mapu "Motivation" i u njoj sačuvaj motivacijske poruke, slike zdravih jela itd. Svaki put kad nemaš motivacije pogledaj tamo.

    Instagram – Wikipedija
  2. Napiši ciljeve, skrinaj i stavi za pozadinsku sliku.Monday Workout Quotes | POPSUGAR Fitness

  3.  Skini neku workout aplikaciju Pin en Exercise


    Činjenica je da teško stvoriti naviku, ali može se. Sve je stvar perspektive. Pokušaj ne gledat trening kao obavezu nego uživaj u njemu, zabavi se. Što prije tako počneš razmišljati, prije ćeš vidjeti rezultate.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Zdrava prehrana

Konstantno smo bombardirani "healthy lifestylom" na društvenim mrežama. Influenceri objavljuju svoje "zdrave obroke", zdrav način života, odlaske u teretanu itd. Koliko od toga je ustvari realno i istinito? Kako to da nitko od njih ne daje savjete i edukaciju o zdravom načinu života? Svi govore kako je ustvari teško održavati takav način života i dive se onima koji to rade. Mora li to stvarno biti tako? Ne, ne mora. Vrlo kratko i jasno. Ne morate se odreći svoje najdraže hrane, ne morate u potpunosti prestati jesti slatko i piti kavu. Bitna je KVALITETA hrane koju unosimo.

RECEPTI: Smoothie - zdrav doručak

Smoothie su meni osobno bili jedno ogromno otrkiće. Jednostavni su za napraviti, zdravi su, sastojci nisu skupi, a uštedite gomilu vremena na pripremi doručka. Iako su zdravi i dobra zamjena za doručak moramo imati par stvari na umu: Kupovni su puni šećera Moramo znati balansirati sastojke - trebali bi se sastojati pretežno od voća i povrća. Što manje zaslađivaća kao što su med, šećer i sirup. Kako bi duže ostali siti, možemo dodati jogurt ili proteine  Neka istraživanja su pokazala kako blendanjem voće i povrće gubi vitamine i minerale. *nekih od sljedećih recepata sadržavaju zalađivače, ako vam je cilj smršaviti onda ih izostavite. 1. Banana ginger - ginger - 1 banana - jogurt od vanilije - žlićica meda 2. Najbolji smoothie na svijetu - malomasno mlijeko ili jogurt - 1 banana - 6 zamrznutih jagoda - pola čaše soka od naranče *ako vam je cilj smršaviti, onda sok od naranče zamijenite sa npr. bademovim mlijekom. 3. Slim down - smrznuto šumsko voće - 2,3 dl malomasnog mlijeka ili jogurt

Kako smršaviti?

  KAKO SMRŠAVITI? Proces mršavljenja ne događa ne preko noći, a rigorozne dijete definitivno nisu rješenje. Kako bi znali kako smršaviti prvo morate razumjeti znanost koja stoji iza toga.  Kalorijski deficit Ukoliko želite izgubiti masno tkivo trebali biste biti u kalorijskom deficitu. To znači da bi vaš kalorijski unos trebao biti malo manji od potrošenih kalorija tokom dana. Blagi deficit bi značio oko 300 do 500 kalorija u odnosu na dnevnu potrošnju. Važno je napomenuti da ekstremnim deficitom možete izgubiti na tjelesnoj masi, nećete doći do željenog cilja te može loše utjecati na vaše zdravlje. Nije nužno biti u deficitu, možete i izjednačiti dnevni unos i potrošnju, ali time ćete samo održavati trenutnu formu. ITM/BMI kalkulator Indeks tjelesne mase (ITM) je podatak koji uzima u obzir odnos između vaše tjelesne mase i visine na kvadrat. Je li taj podatak stvarno precizan? U jednadžbu su uvrštene samo tjelesna težina i visina tako da to nije dovoljno za prikaz stvarne